Brandweer Haulerwijk en Jubbega oefenen op een waterongeval in Haule

HAULERWIJK – Maandagavond oefende het korps van Haulerwijk in samenwerking met het korps van Jubbega op een incident in het water. Op de kruising van de Rolpaal en de Elleboogsvaart in Haule was een ongeval ontstaan, waarbij een persoon op een fiets en twee personen in een voertuig te water raakte. Een andere voertuig vloog bij de aanrijding in brand.

Bij aankomst werd getracht de autobrand te blussen, waarbij de overige brandweerlieden zich focuste op de auto die op de kop te water was geraakt. De oppervlakte reddingsteam van brandweer Jubbega kwam ter plaatse om de fietser uit het water van de Haulerwiekster Vaort te halen. Hierbij moest er een weg door het ijs gemaakt worden.

 

Met behulp van een landbouwvoertuig werd het voertuig aan wal gebracht. Een van de betrokkenen moest worden gereanimeerd. De oefening werd als zeer leerzaam ervaren.

Foto’s: © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt