Illegale seksclub aan de Afrikaweg in Assen moet van de gemeente meteen sluiten.

ASSEN – Aan de Afrikaweg in Assen is een illegale seksclub gevestigd. Daar kwam de gemeente Assen anderhalve week geleden achter. Middels een brief zijn de eigenaren van het pand inmiddels gesommeerd om de activiteiten per direct stop te zetten. Als er niets verandert krijgen de eigenaren een dwangsom, die kan oplopen tot meerdere duizenden euro’s.

De gemeente Assen ging vorige week maandag de 19-03-’18 op bezoek bij het pand, nadat ze vermoedden dat er illegale praktijken plaatsvinden. “Toen stelden we vast dat daar prostitutie wordt bedreven”, zegt woordvoerder Martin de Bruin van de gemeente Assen. “Niet dat we hier feitelijk getuige van waren, dat vermoedden we door de inrichting van het pand.”

In het pand werd door de politie ook een vuurwapen met munitie aangetroffen. De politie begeleidden de handhavingscontroleurs van de gemeente. In het pand was een 45-jarige man aanwezig, die bekende dat het om zijn vuurwapen gaat. De man is aangehouden en het vuurwapen is in beslag genomen.

Daarnaast wordt er illegaal alcohol geschonken en zag de gemeente dat er een begin is gemaakt met het bouwen van een hennepplantage. “Dit is allemaal in strijd met het bestemmingsplan dat hier geldt,” zegt De Bruin. “En daarmee zijn de eigenaren in overtreding.”

De eigenaren van het pand kunnen een zienswijze indienen op de brief van de gemeente. De politie doet nog verder onderzoek.

Bron: Moi Assen

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt