Zeer grote brand bij visverwerkingsbedrijf in Urk

URK – Woensdag heeft er een zeer grote brand gewoed bij een visverwerkingsbedrijf aan de Schulpengat op Urk. De brand brak uit door dakwerkzaamheden van een bedrijfshal waar verpakkingsmateriaal en brandbaar bakvet waren opgeslagen. Dat zorgde ervoor dat de brand op het industrieterrein Zwolsehoek zich snel kon uitbreiden.

Om te voorkomen dat het vuur zich via het dak kon verspreiden, zijn er brede sleuven in het dak gezaagd. De brandweer maakte zich mede zorgen over een grote ammoniaktank op het dak. De brandweer schaalde daarom op naar een grip 2 situatie, waardoor de brandweer met groot materieel ter plaatse kwam. De eenheden van onder meer Urk, Lelystad, Emmeloord, Nagele, Almere en Kampen werden gealarmeerd.

De brandweer gaf omstreeks half 1 het sein brandmeester. Er raakte niemand gewond bij de brand. er zal onderzoek gedaan worden na de toedracht van de brand.

Foto’s: Richard © Compact Media / BTB Fotografie

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt