Brandweerwedstrijden: Brand bij scholengemeenschap Dr. Nassau College (Penta) in Assen (Uitslagen!)

ASSEN – Op zaterdag 7 april werden er in Assen de provinciale brandweerwedstrijden in de klasse Tas-HD gehouden. Gedurende de dag streden 10 brandweerkorpsen uit de provincie Drenthe om een plek bij de eerste drie en om de individuele prijzen.

De brandweer wedstrijden werden georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in samenwerking met brandweer Assen-Oost. De beste drie korpsen gaan door naar de 1e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden op 26 Mei in Loppersum (Gr.).

De prijsuitreiking vindt plaats om 19.00 uur.

Scenario

Bij scholengemeenschap Dr. Nassau College vestiging Penta aan de Groningerstraat in Assen was zaterdag brand ontstaan in één van de lokalen. De brandweerkorpsen werden bij aankomst opgewacht door enkele laboranten, welke onder invloed waren van alcohol.

Één van de betrokkenen was verbrand aan beide handen en moest in afwachting van de ambulancepersoneel gekoeld worden. Uit verkregen informatie wist de brandweer dat er nog twee personen in het pand aanwezig waren.

De brandweerlieden troffen één van de slachtoffers op de trap aan met een open been breuk deze moest naar buiten worden gebracht en over gedragen worden aan het ambulance personeel.

In het scheikunde lokaal werd het laatste slachtoffer aangetroffen, zij was ernstig verbrand. Ook hier vonden de brandweerlieden alcohol flessen op tafel, of de laboranten ook zelf alcohol aan het brouwen waren is niet bekend.

Door onvoorzichtigheid is het vuur van de bunsenbrander overgeslagen na een kapstok vol jassen nadat er een brandbare vloeistof was omgevallen. De brandweerkorpsen moesten nagaan of het vuur niet was doorgeslagen via het ventilatiekanaal naar het dak of andere verdiepingen.

Foto’s: © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Uitslag Brandweerwedstrijden Assen
BRANDWEERKORPS Punten
1e Brandweer Klazienaveen  1301
2e Brandweer Beilen  1278
3e Brandweer Smilde  1260
4e Brandweer MKNN  1237
5e Brandweer Norg  1227
6e Brandweer Gasselternijveen  1210
7e Brandweer Veenhuizen  1187
8e Brandweer Vries  1183
9e Brandweer Meppel  1177
10e Brandweer Rolde  1129
*Opmerking

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt