Bevrijdingsfestival in Zwolle trekt ruim 140.000 bezoekers

ZWOLLE – Het Bevrijdingsfestival Overijssel op Park de Wezenlanden in Zwolle heeft zaterdag ruim 140.000 bezoekers getrokken. De editie dit jaar trok 15.000 meer bezoekers dan een jaar eerder, dit kwam mede door het mooie weer.

Het vrijheidsvuur was in de nacht van 4 op 5 mei door Atletiek vereniging PEC vanuit Wageningen in estafette vorm naar Zwolle gelopen. Waarna het evenement door de burgemeester om 11.00 uur werd geopend.

Op het hoofdpodium traden o.a. de bands en artiesten Wulf, Miss Montreal,  Fedde le Grand, Kraantje Pappie en Chef Special op.

Sanne Hans (33) beter bekend als Miss Montreal vertelde tijdens haar optreden dat ze weer vrijgezel was. De relatie met Daniel Smit drummer van de band Handsome Poets is na 6 jaar voorbij.

Sanne en Daniel, de drummer van de band Handsome Poets, waren zes jaar samen en delen een hond, Lola.

Tijdens het bevrijdingsfestival werd op alle locaties de boodschap “GEEF DE VRIJHEID DOOR” verkondigd. Een van de Ambassadeurs van de vrijheid dit jaar was Fedde le Grand hij werd per helikopter door het land gevlogen en arriveerde een klein half uur later in Zwolle. maar dat mocht de pret niet drukken zijn provomens werd door het publiek goed ontvangen

Het evenement verliep zonder noemenswaardige incidenten. Er zijn geen aanhoudingen verricht op het festival dit komt mede door de circa 800 vrijwilligers en instanties welke het evenement in goede banen leiden.

Foto’s: R. Koene © Compact Media / Nieuwsinoverijssel.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt