Landmachtdagen op Johan Willem Frisokazerne in Assen

ASSEN – In de week van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 mei organiseert de Koninklijke Landmacht de landmachtdagen. Op de doordeweekse dagen staan er militairen voor 1.000 klassen in Nederland.

Op zaterdag 26 mei zijn de militairen en hun materieel te zien tijdens publiekspresentaties in 15 grote steden. In Assen presenteren de Rode Baretten van de luchtmobiele brigade zich op de Johan Willem Frisokazerne. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kan je met hen in gesprek gaan en zien wat voor een werk zij doen. Vanaf het Koopmansplein in het centrum kan je opstappen op genieboot, die brengt je naar de kazerne. Kom bij voorkeur lopend of met de fiets want het kan druk worden.

Houd op het kazerneterrein rekening met deze veiligheidsregels: rugzakken zijn niet toegestaan en je kan gefouilleerd worden.

Militairen geven op de kazerne demonstraties met helikopters, doen huiszoekingen en virtual-reality simulaties. Je kan je wagen aan een schietsimulator, klimtoren, hindernisbaan, nachtzichtparcours, speurtocht of broekhangspel. Ook kan je voertuigen en wapens zien.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt