Felle brand aan de Beukenlaan in Nieuw Roden

NIEUW-RODEN -Bij een uitslaande brand aan de Beukenlaan in het Drentse Nieuw-Roden zijn dinsdagmiddag een meerdere voertuigen en een garage verloren gegaan. De felle brand zorgde voor grote rookwolken.

De plaats Nieuw-Roden ligt in de verzorgingsgebied van het korps van Roden.  Door te weinig personeelsbezetting was het korps van Roden buitendienst gesteld. Het naburige korps van Leek en Norg  werden daarom gealarmeerd.

Om de felle brand met voldoende bluswater te kunnen blussen werd naast Norg ook de waterwagen van Veenhuizen gealarmeerd.  Het korps van Roden meldde zich gedurende de inzet dat ze een waterwagen konden bemannen, deze kwam vervolgens ook nog ter plaatse. De brand was tegen 17:15 uur onder controle.

De brand begon mogelijk in een camper die in de schuur gestald stond. Daarna vatte ook de garage zelf vlam. Tijdens de brand waren verschillende kleine onploffingen te horen. Volgens een woordvoerder van de brandweer ontstonden die toen het vuur vat kreeg op enkele gasflessen in de schuur.

Foto’s: R.Koene © Compact Media & Erik Brand Hetstreeknieuws.nl

Dagblad van het Noorden

RTV Noord

RTV Drenthe

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt