Gevangenen verbouwen hop voor de Bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen

VEENHUIZEN – Aan de Oude Asserstraat achter de Penitentiaire Inrichting Norgerhaven in Veenhuizen is een hoptuin gerealiseerd, welke vandaag officieel is geopend. Gevangenen die bezig zijn met hun re-integratietraject om terug te keren naar de maatschappij. verrichten op het stuk land van meer als 2 hectare werkzaamheden in het verbouwen van hop.

De hop wordt op een biologische wijze verbouwt voor de bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen . Op het veld zijn 5200 hopplanten gepoot welke vervolgens langs kabels groeien. De productie van het hop is genoeg voor de Bierbrouwerij Maallust, maar om er ook daadwerkelijk bier van te brouwen zijn er nog wel andere soorten hop benodigd voor de juiste geur en smaak.

De Bierbrouwerij Maallust hoopt in september de eerste biertjes te hebben gebrouwen met de hop uit Veenhuizen. Het zal dan gaan om de zogenoemde groene hop. Dit is hop die al eerste wordt geoogst en nog niet gedroogd is.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt