UMCG Ambulancezorg gaat over op elektrisch rijden. (UPDATE)

NEDERLAND – Tijdens een presentatie op het Rettmobil 2018 in Fulda (Duitsland) werd afgelopen week een primeur onthuld van de allereerste Tesla Model X. Het UMCG ambulancezorg gaat dit type voertuig in zetten als Rapid Responder. Een Rapid Responder is een ambulanceverpleegkundige die alleen rijdt, maar naast patiëntenvervoer dezelfde hulp kan bieden als een ambulance. Een Rapid Responder kan sneller hulp bieden, omdat deze in de meeste gevallen sneller door het verkeer kan bewegen dan een ambulance.

De Tesla Model X wordt medio juli getest als Rapid Responder. Diverse teams binnen de organisatie gaan vanaf medio juli ervaring opdoen in de Tesla Model X zowel in het dagelijks gebruik als ook de impact op actieradius tijdens het rijden onder A1 (Spoedritten). De actieradius van de Tesla Model X is onder normale omstandigheden ongeveer 600km. UMCG Ambulancezorg heeft specifiek gekeken naar een voertuig met een grote actieradius, daarin kwam de Tesla Model X het beste naar voren.

Het UMCG Ambulancezorg maakt met deze primeur een belangrijke stap in het gebruik van duurzame energie en wil op termijn meer voertuigen aanschaffen om de CO2 uitstoot van hun wagenpark terug te dringen. Het wagenpark van UMCG Ambulancezorg telt 46 voertuigen die jaarlijks zo’n 3 miljoen kilometers maken.

UMCG Ambulancezorg is bezig de mogelijkheden aan het onderzoeken om ook een spoed ambulance elektrisch te laten rijden. UMCG Ambulancezorg vind het streven naar duurzaamheid belangrijk, maar wil daarbij niet de patiëntzorg uit het oog verliezen. Daarom testen ze verschillende elektrische wagen van verschillende merken om ook de medewerkers te laten wennen aan deze nieuwe toekomst en om hun ervaringen te horen.

Jaarverslag UMCG Ambulancezorg (Met leuke weetjes)

Tekst; © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt