Ondanks de warmte was het druk tijdens de Landmachtdag in Assen

ASSEN – Ondanks de hoge temperaturen is de Landmachtdag in Assen goed bezocht. De belangstelling voor de Landmacht kwam al vrij vroeg op de morgen op gang.

Op het Defensie terrein van de Johan Willem Friso Kazerne waren diverse demonstratie’s georganiseerd. In een sporthal werd er virtueel getraind met een simulatiesysteem. Met dit systeem kunnen meerdere militairen uiteenlopende scenario’s oefenen.

Tevens werd er een demonstratie gegeven door het 13 infanteriebataljoen welke zijn gevestigd in Assen. Onder andere de voertuigen van de patrouillecompagnie, de snipers, infanteristen en genisten waren te zien. Het was een luidruchtig spektakel.

De grootste belangstelling ging toch uit naar de demonstratie met verschillende helikopters van het Defensie Helikopter Commando uit Gilzen Rijen. Zo waren er een Apache, Chinook en een Cougar te zien. Tijdens de demonstratie vloog de apache meerdere malen over het terrein. Met behulp van de Cougar werden infanteristen van de 13 infanteriebataljon afgezet op het dak van het flatgebouw. De Chinook landde vervolgens net als de Cougar op het naast gelegen sportveld, waarna de belangstellenden de helikopters van dichtbij konden bewonderen.

Fanatiekelingen konden gebruik maken van de hindernisbaan of afzeilen van de klimtoren. De dag eindigde om 16.00 uur.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt