Grote oefening op Groningen Airport Eelde

Eelde- Afgelopen maandagavond was Groningen Airport Eelde het toneel voor een grootschalige rampenoefening om de protocollen en rampenplannen van de hulpdiensten te testen. Twee vliegtuigen ‘botsten op elkaar’.

Aan de oefening deden ongeveer tachtig vrijwilligers mee. Daarnaast oefenden de brandweer, ambulancepersoneel, politie en de marechaussee deden mee aan de oefening.

In het scenario botst een Fokker-toestel op de taxibaan tegen een ander vliegtuig, waarbij vijftig passagiers betrokken zijn. Hulpverleners kregen zowel met gewonden als doden te maken. Elke vier jaar moet de luchthaven een rampenoefening houden.

Foto’s: 112 Eelde & Ingezonden © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt