Bliksem inslag verwoest woonboerderij in Gieten

GIETEN – In de nacht van zaterdag op zondag trok tijdelijk een hevig onweerbui over Gieten. Hier in zat één harde knal wat haast wel een inslag moest zijn. De bewoner van een woonboerderij aan de Oude Wildervanksterweg merkte dat zijn aardlek schakelaar eruit was gesprongen en ging op onderzoek uit. Er werd vervolgens een brandlucht waargenomen.

De brand woede in een nok aan de achterzijde van de rietgedekte boerderij. De brandweerkorpsen van Gieten, Borger, Zuidlaren en de hoogwerker van Stadskanaal kwamen ter plaatse. Al snel bleek dat er geen houden meer aan was en liet de brandweer het vuur gecontroleerd uitbranden. De bewoners konden tijdig het huis verlaten en werden opgevangen door de buren. Loonwerker Kolthof heeft met een graafmachine de muren omver gehaald om de blus werkzaamheden te vergemakkelijken.

Foto’s: H. van Oost © Compact Media / Van Oost Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt