Motorclub Satudarah verboden door de rechter

SCHIPHOL – De rechter heeft per vandaag de Motorclub Satudarah verboden tijdens een proces in de rechtbank op Schiphol. volgens de rechter staat het vast dat de motorclub zich schuldig maakt aan criminele activiteiten en spreekt van een cultuur vol geweld. Tientallen leden van de Satudarah zijn in het verleden al veroordeeld voor geweld en wapenbezit.

Ook de Supportcrew 999 en Saudarah vallen onder de ingestelde verbod, welke banden hebben met de Satudarah. De motorclub Satudarah was in Duitsland al langer verboden en daar is Nederland nu bij gekomen. Het is niet bekend of de Satudarah zich bij het verbod neergelegd. De motorclub heeft ook veel leden in het Noorden.

Het Openbaar Ministerie richt zich de laatste jaren vaker op zogenoemde outlaw motorclub. Zo werd in december de motorclub Bandidos verboden en op dit moment lopen er zaken tegen de Hells Angels en No Surrender, waarvan de leider Henk. K. o.a. zijn zoon op dit moment nog vast zitten

De supportclub Yellow Snakes MC die het Openbaar Ministerie ook wilde verbieden is door de rechter niet verboden.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt