Gevangenisdorp Veenhuizen blijft voortbestaan

VEENHUIZEN – Het Drentse dorp Veenhuizen wat bekend staat om het gevangeniswezen, blijft voortbestaan. In het verleden zijn al meerdere inrichtingen door de overheid gesloten. Destijds werd leegstand in het voormalige Penitentiaire Inrichting Bankenbosch opgevangen door de COA welke vluchtelingen huisvestte. In Norgerhaven werden 250 Noorse gevangenen onder gebracht. Daarmee bleef de werkgelegenheid veelal bestaan. Onlangs werd bekend dat de Noren vanaf september geen gebruik meer wil maken van het onderkomen. Hierdoor ontstond er wederom onzekerheid over de toekomst van de bewaarders en het voortbestaan de gevangenissen in Veenhuizen.

Minister Dekker bezocht in april het Drentse dorp, maar kon toen geen toezeggingen doen aan het personeel. Het personeel had toen wel een duidelijke boodschap voor de minister. In het regeerakkoord staat dat gevangenissen buiten de Randstad zoveel mogelijk worden ontzien bij een nieuwe bezuinigingsronde.

Daar blijkt Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming nu gehoor aan te geven. De minister is voornemend om gevangenissen in Almere, Zeist, Zoetermeer en Zwaag te sluiten. Daarmee blijft de werkgelegenheid in Leeuwarden, Ter Apel en Veenhuizen bestaan.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt