De wind houdt enkele eye catchers aan de grond tijdens TT Balloon Festival

ASSEN – Afgelopen zondag zouden er een record aantal luchtballonnen de lucht in gaan tijdens de TT Balloon Festival bij de TT Hall in Assen. Door een te harde wind en motregen werd het evenement verplaatst naar afgelopen woensdagavond.

Ook op de woensdagavond speelde de wind een grote rol. Het programma was dat de luchtballonnen omstreeks 20.30 uur het luchtruim zouden gaan kiezen. Echter stond er op de grond, maar ook in de lucht een te harde wind. Het programma liep hierdoor een 30 tal minuten uit.

Omstreeks 21.00 uur steeg de eerste luchtballon op gevolgd door nog 21 andere ballonnen. Naast een luchtballon in een vorm van een aardbei bleven ook de eye catchers Van Gogh en de grootste Europese luchtballon in een vorm van een motorcoureur aan de grond. Deze konden niet op tijd gereed gemaakt worden voor zonsondergang heel jammer voor het vele publiek wat op het evenement was afgekomen.. Uiteindelijk gingen er maar slechts 4 special shapes de lucht in. De luchtballonnen voeren in de richting van Beilen.

Foto’s: R.Koene en R.Wouterson © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt