Zeer grote brand bij agrarisch bedrijf aan De Bonnen in Gieten

GIETEN – Maandagmiddag is er bij een agrarisch bedrijf aan De Bonnen in Gieten een zeer grote brand uitgebroken. De brand brak omstreeks kwart over twee uit in een schuur met landbouwmachines en balen stro. Het vuur greep snel om zich heen, waardoor de  rookontwikkeling  in de wijde omgeving was te zien.

De brand sloeg over naar een andere schuur, maar kon door toedoen van de brandweer worden behouden, ook overslag naar een woonboerderij werd door de brandweerlieden voorkomen.

De brandweerkorpsen uit de gehele regio werden gealarmeerd om het vuur te bestrijden. Zo werden de korpsen van Gieten, Borger, Gasselternijveen, Stadskanaal, Rolde, Zuidlaren,2e Exloërmond en Veendam ingezet. De schuur waar de brand is ontstaan is volledig verwoest. Bij de brand raakte niemand gewond. Het nablussen zal tot in de avond gaan plaatsvinden

Ook de korpsen van Appelscha, Vledder en Veenhuizen werden gealarmeerd voor een brand. Op het Fochteloërveen in Fochteloo zou een natuurbrand woeden. Van een brand was geen sprake, het zou om de rookontwikkeling die vrij kwam bij de brand in Gieten welke waar kon worden genomen ver in Friesland.

Foto’s: © Compact Media & Van Oost Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt