Brand bij agrarisch bedrijf aan de Venekoten in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – Donderdagmorgen omstreeks 04.45 uur is er een brand uitgebroken bij een agrarisch bedrijf aan de Venekoten in Oosterwolde. De brand woedde in een schuur met hooi. De brand was overgeslagen naar het dak van de overkapping.

In verband met de ontruiming van het vee dat in het pand ernaast stond en de waterwinning is kortstondig opgeschaald geweest naar grote brand. Hierdoor werd naast het korps van Oosterwolde ook Appelscha, Oldeberkoop, Drachten, Haulerwijk en Veenhuizen.

Het vee bleek geen gevaar te lopen door de brand, waardoor er werd terug geschaald naar middelbrand. Met behulp van een kraan werd het hooi uit elkaar gehaald om de vuurhaarden te doven. De brand is onder controle, of de brand is ontstaan door broei is niet bekend. Het team brandonderzoek van de brandweer zal hier onderzoek naar doen. De brandweer is nog enige tijd bezig met nablussen.

Foto’s: © SR Fotografie

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt