Uitslaande brand bij voormalige pretpark aan de Boerestreek in Appelscha

APPELSCHA – Het korps van Appelscha werd omstreeks 03.40 uur gealarmeerd voor een brand in een voormalig bijeenkomst gebouw van pretpark Duinenzathe aan de Boerestreek in Appelscha.

Bij aankomst bleek het om een uitslaande brand te gaan, de brandweer schaalde op naar middelbrand waardoor ook Oosterwolde en de ladderwagen van Drachten werden gealarmeerd. Even later werd er zelfs grote brand gegeven en kregen de korpsen assistentie van Drachten, Smilde Heerenveen en Burgum.

Het groot watertransport uit Burgum hoede niet te worden ingezet. Door kordaat ingrijpen kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar restaurant Oud Duinenzathe. Deze staat momenteel leeg maar er woont nog wel iemand boven, deze is tijdig naar buiten gekomen. De brandweerlieden zijn nog enige tijd bezig geweest met breek werkzaamheden en het nablussen van de brand.

Een aantal maanden geleden was er ook al brand in de houten gebouwen, toen was brandstichting de oorzaak, waarschijnlijk is dat nu weer het geval. Hier zal onderzoek naar gedaan worden. De politie heeft bij de brand een persoon aangehouden, deze vond het nodig om tegen de politieauto aan te plassen. Er waren nogal wat bezoekers van de plaatselijke bar bij de brand aan het kijken, maar die gedroegen zich goed en gaven geen overlast, op die ene persoon dus na.

Foto’s: K. de Groot © Compact Media / Regio Appelscha

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt