Grote brand in loods aan De Klim in Drachten

DRACHTEN – Aan De Klim in Drachten brak zondagochtend omstreeks 07.10 uur een uitslaande brand uit in een loods achter een woning. De brandweer schaalde binnen een kwartier op naar grote brand, Waardoor naast diverse brandweer eenheden uit Drachten ook de korpsen van Beetsterzwaag en Ureterp werden gealarmeerd.

Bij de brand in het centrum van Drachten kwam behoorlijk wat rookontwikkeling vrij, er werd een NL-Alert uitgegeven om omwonenden te alarmeren voor de hevige rook. Enkele omliggende woningen werden uit voorzorg ontruimd.

De politie heeft tijdens de brand één persoon aangehouden, het is niet bekend of deze gene te maken heeft met het ontstaan van de brand. De brand is inmiddels onder controle. Wat er precies in brand stond is niet bekend. De omgeving werd ruim afgezet de Noorderdwarsvaart was tevens afgesloten voor het verkeer.

Foto’s: W. Veenstra © Compact Media / Nieuwsinfriesland.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt