Brand bij verzorgingsinstelling aan de Verlenge Asserstraat in Gieten

GIETEN – Bij zorginstelling De Biester in Gieten heeft maandag korte tijd brand gewoed onder het rieten dak van de woonboerderij aan de Verlengde Asserstraat. Volgens een politiewoordvoerder werd de brand min of meer bij toeval ontdekt: een brandweerauto reed toevallig langs.

Die zag rook uit het dak aan de achterkant komen en ging controleren. Bewoners en begeleiders hadden niks door. Alle acht kinderen zijn meteen naar gemeentehuis vervoerd. Het gaat volgens de woordvoerder goed met ze. De oorzaak van de brand is nog onbekend

De brandweer zonderzoek nog de toedracht van de brand. Het is nog niet duidelijk of het veilig is terug naar binnen te gaan, of dat de kinderen en begeleiders een andere locatie moeten vinden. De Biester is een woonvoorziening voor jongeren met een verstandelijke beperking en jongeren met psychische problemen.

Foto’s H. van Oost © Compact Media / Van Oost Media

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt