Grote brand bij supermarkt WynjeWald aan de Merkebuorren in Wijnjewoude

WIJNJEWOUDE – In een supermarkt aan de Merkebuorren in Wijnjewoude is donderdagavond een grote brand uitgebroken. De brand werd omstreeks half zeven ontdekt door omwonenden welke rookontwikkeling onder het dak zagen komen. De brand zou korte tijd uitslaand zijn geweest.

De meldkamer schaalde al vrij snel op naar middelbrand gevolgd door grote brand, waardoor naast het korps van Ureterp ook de korpsen van Jubbega, Drachten Beetsterzwaag en het groot watertransport van Burgum werden gealarmeerd. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak in het magazijn van de winkel, echter heeft de winkel zelf ook rook en waterschade opgelopen.

Het groot watertransport werd uit voorzorg mee gealarmeerd i.v.m. mogelijk lage waterdruk en waterschaarste, dit was echter niet het geval waardoor de brandweerlieden vrij snel na aankomst konden terugkeren. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur zich uitbreidde of mogelijk oversloeg naar omliggende panden.

Het is niet bekend of er bij de brand asbest is vrijgekomen. De supermarkt kwam onlangs nog in het nieuws, omdat het in zwaar weer zat en mogelijk zou worden overgenomen.

Leeuwarder Courant

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt