Brand bij woon-zorgcomplex ‘t Beurtschip in Smilde; bewoners midden in de nacht ontruimd

SMILDE –In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een brand plaatsgevonden bij woon-zorgcomplex ‘t Beurtschip aan de Stuurboord in Smilde.  De brand brak even na 01.30 uur uit in de fietsenstalling op de begaande grond van het complex.

De bewoners waarvan enkele slecht te been werden door de brandweer midden in de nacht  uit hun appartementen ontruimd. Een aantal bewoners werden opgevangen in het naastgelegen woon-zorgcomplex de Driemaster.

Het vuur zorgde voor flink wat rookontwikkeling in de fietsenstalling en de hal van het pand. Zover bekend heeft één vrouw rook ingeademd, zij is door het aanwezige ambulancepersoneel nagekeken. De brand in de fietsenstalling is mogelijk ontstaan door kortsluiting in de oplader of accu van een elektrische fiets.

Het korps van Smilde werd bijgestaan door hun collega’s uit Assen en Appelscha (Fr.) Woningcorporatie Actium is aanwezig om zo nodig tijdelijke woonruimte te regelen als bewoners voorlopig niet terug kunnen keren naar hun appartement.  De schade als gevolg van de brand en rook is aanzienlijk.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Assercourant

RTV Drenthe

Dvhn

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt