Grote bosbrand aan de Sanatoriumweg in Appelscha

APPELSCHA – Dinsdagavond rond 20.00 uur werden de brandweerkorpsen van Appelscha en Oosterwolde gealarmeerd voor een bosbrand aan de Sanatoriumweg in Appelscha.

In een bosperceel bleek op twee plaatsen brand te woeden. Hierop is er door de brandweer opgeschaald naar grote brand. Verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving kwamen ter plaatse om de brandweerkorpsen van Appelscha en Oosterwolde te ondersteunen, in verbrand met de aanwezige droogte werd er groot ingezet om voldoende water ter plaatse te hebben.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablussen om er zeker van te zijn dat de brand niet weer oplaait. Hierna konden alle eenheden weer terug naar de kazerne. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. In Ooststellingwerf is sinds vorige week een rook- en stookverbod van kracht in bossen en natuurgebieden.

Foto’s: E. Faber & P.Koene © Compact Media / Faber Fotografie

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt