Zeer grote brand aan de Balloërweg in Loon (Fotoupdate 23.00 uur)

LOON – Door een brand in een landbouwmachine aan de Balloërwg in Loon is dinsdagmiddag omstreeks 16.20 uur een zeer grote brand ontstaan op een korenveld. Het vuur was overgeslagen en greep mede door de droogte en de wind snel om zich heen. Er werd uit eindelijk opgeschaald naar zeer grote brand waardoor brandweerkorpsen van Rolde, Assen-West en Oost Annen, Vries, Drachten en Gieten werden ingezet.

Bij de brand kwam behoorlijk veel rookontwikkeling vrij, welke vanuit Hoogeveen al waren te zien. De veiligheidsregio Drenthe verzocht kijkers en belangstellende weg te blijven en niet naar de brand toe te komen. De brandweer ondervond hinder bij hun werkzaamheden. Het vuur is inmiddels onder controle, de brandweer zal nog wel geruime tijd bezig zijn met het blussen van vuurhaarden. Er is een behoorlijke oppervlakte van het korenveld verloren gegaan.

Tijd: Brandweerkorps Incident Extra Informatie
16.22 Brandweer Rolde P1 Berm/Ruigte brand Balloërweg Loon
16.22 Brandweer Assen-West P1 Berm/Ruigte brand Balloërweg Loon (Ass Watertrank)
16.40 Brandweer Assen-Oost P1 Berm/Ruigte brand Balloërweg Loon (Middelbrand)
16.44 Brandweer Annen, Vries, Hoogeveen, Drachten P1 Berm/Ruigte brand Balloërweg Loon (Zeer Grote Brand)
17.26 Brandweer Gieten P1 Berm/Ruigte brand Balloërweg Loon (Zeer Grote Brand) (Ass Watertrank)
21.43 Brandweer Rolde P2 Nablussen Balloërweg Loon

Om 21.43 uur werd de brandweer van Rolde gealarmeerd om wederom naar de Balloërweg te gaan. Op het land stond de balenpers nog. In deze pers zat nog een baal hooi welke nog smeulde. Ondanks dat er vanmiddag een behoorlijke hoeveelheid water in gepompt was. De brandweer van Rolde heeft de baal uit de pers gehaald en afgeblust.

Foto’s: P.Koene en H. Huizinga © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

 

Assercourant

RTV Drenthe

Telegraaf

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt