Open monumenten dag bij de Rechtbank in Assen druk bezocht

ASSEN – In het weekend van 8 en 9 september word er in Nederland de open monumentendagen georganiseerd. Musea, overheids instellingen en andere organisatie’s openen gratis hun deuren, zo ook de rechtbank in Assen.

Waar normaliter veel deuren voor de meeste mensen in de rechtbank gesloten blijven, was het voor beperkt aantal belangstellenden nu de mogelijkheid om er een kijkje te nemen. Gedurende de dag werden meerdere rondleidingen gegeven. Door de enorme belangstelling waren omstreeks 13.30 uur alle rondleidingen al vol gepland.

Overige bezoekers konden vrij toegankelijk een nagespeelde rechtszaak bijwonen. Zowel voor als na de besluitvorming van de rechter was er interactie met het publiek over de strafmaat, persoonlijke of andere verzachtende maatregelen en de aanwezigen konden naar aanleiding van de desbetreffende zaak vragen stellen aan de rechter. In een andere rechtszaal van de rechtbank in Assen konden bezoekers ook met de rechters in gesprek. Na het zijn van een video konden mensen hun vragen, meningen kwijt en kon er een dialoog gevoerd worden met de rechter De rechtbank in Assen kan terug kijken op een geslaagde dag.

Foto’s: © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt