Auto te water in de Drentse Hoofdvaart bij Bovensmilde

BOVENSMILDE – Vrijdagmiddag werden diverse brandweerkorpsen gealarmeerd voor een auto te water aan de Kanaalweg in Bovensmilde.

Kort na de alarmering bleek dat de berijdster van het voertuig haar auto zelf had kunnen verlaten en dat de inzet van de brandweer niet meer nodig was. Ook de ambulance hoefde niet ter plaatse te komen omdat de dame enkel een nat pak over had gehouden.

De auto verdween volledig onder water en moest door een bergingsmaatschappij eruit worden getakeld. De auto is onherstelbaar beschadigd. De auto is vermoedelijk achterwaarts van een oprit gerold.

De brandweer van Smilde biedt bewoners uit Smilde morgen een cursus “Eruit door de ruit” aan. Bewoners kunnen  dan onder begeleiding ervaren en leren wat te doen als een auto te water raakt. Deze berijdster wist in ieder geval snel te handelen toen het er echt op aan kwam.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsflyer.nl & Moiassen.com

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt