Woning aan de Herenweg in Donkerbroek onbewoonbaar na brand in slaapkamer

DONKERBROEK – Vrijdagmiddag omstreeks 15.10 uur heeft er een hevige brand gewoed op de bovenverdieping van een woning aan de Herenweg in Donkerbroek. De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in een slaapkamer.

De bewoners konden tijdig de woning verlaten, maar hebben wel rook ingeademd. Ze werden door het ambulance personeel uit voorzorg gecontroleerd. Met een brandblusser en een tuinslang is er nog getracht het vuur te doven.

Aanrijdende bleek er behoorlijk wat rookontwikkeling vrij te komen en bij aankomst van het korps van Oosterwolde bleek het vuur al in het dak te zitten. De brandweer heeft vervolgens vrij snel opgeschaald naar middelbrand, waardoor ook de korpsen van Haulerwijk, Norg en de ladderwagen van Drachten te plaatsen kwamen.

De inzet van het korps van Vledder werd door de meldkamer geannuleerd. Het gealarmeerde korps van Oldeberkoop kon i.v.m personeelsbezetting niet uit rukken. De waterwagen van het korps van Veenhuizen kwam wegens een mechanisch probleem niet de brandweerkazerne uit.

Uiteindelijk wisten de aanwezige brandweerlieden het vuur snel onder controle te krijgen. Een deel van het dak werd door de brand open gebroken om bij de vuurhaard te komen. De woning heeft als gevolg van de brand aanzienlijke schade opgelopen en is onbewoonbaar.De gedupeerde worden bijgestaan door stichting Salvage bij de afhandeling van de brand.

Foto’s: © Compact Media / Nieuwsinfriesland.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *