De brandweer adviseert “Eruit via de ruit” bij ongevallen te water. (Video)

SMILDE – In de provincie Drenthe vinden er jaarlijks zo’n twintigtal ongevallen plaats, waarbij een voertuig te water raakt. Zo ook in het verzorgingsgebied van het korps van Smilde. Op 6 september jl. raakte er nog een automobilist te water aan de Vaartweg. Het liep allemaal gelukkig goed af.

In samenwerking met Divearound werd er door de brandweer van Smilde aan de Tramweg een campagne gehouden genaamd “Eruit door de ruit”. Op het gebied van waterongevallen is er in de vergelijking met brandpreventie weinig voorlichting.

Belangstellenden konden tijdens deze campagne zelf ervaren hoe het is om met een auto te water te raken. In dit geval de Drentse Hoofdvaart. Waar vroeger het advies om de auto pas te verlaten wanneer deze volledig was voor gelopen. is nu het advies om zo snel mogelijk via de ruit de auto te verlaten.

Belangrijke Tips:

  • Rij met je auto verlichting aan (Ook overdag) Je ben dan zowel op de weg, maar ook in het water beter te zien.
  • Maak gebruik van een lifehamer, Om eventueel je gordel af te snijden mocht je deze niet open krijgen of om je ruit mee in te slaan.

Foto’s: © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt