Noordelijke boerinnen als agrarische rolmodel voor voedselmakers uit Nederland

NEDERLAND – Terwijl het aantal boeren in Nederland steeds verder afneemt, goede doelen loterijen zich achter vegetariërs scharen en heldin Yvonne Jaspers onder vuur wordt genomen, doen veel boeren en boerinnen hun uiterste best het platteland juist wat leuker, beter en sexyer te maken. Zo hebben dit jaar niet alleen 310 plattelandsvrouwen zich opgegeven voor de boerinnenkalender, maar was er met 111 inschrijvingen ook veel animo voor de allereerste mannelijke variant.

De kalendermakers en -modellen zijn voornemens er een spectaculaire show van te maken als ode aan alle voedselmakers van Nederland. Wat ooit begon als een initiatief om vooroordelen over boerinnen weg te nemen, wordt steeds meer een platform voor positiviteit omtrent de agrarische sector als geheel. Initiatiefnemer Stef Bloo wil in samenwerking met o.a. Team Agro NL jongeren enthousiasmeren voor het boerenleven. “Wereldwijd wordt Nederland op veel gebieden gezien als agrarisch rolmodel, maar in ons eigen land moeten boeren het in de media en politiek mijns inziens te vaak ontgelden” vertelt Bloo. “Er zijn steeds minder jongeren die een toekomst op de boerderij voor ogen hebben. Een zorgwekkende ontwikkeling in mijn optiek. Boeren zorgen immers voor het voedsel op onze tafels. En we zijn ons er echt wel van bewust dat we met sexy kalenders het verschil niet gaan maken, maar laten op onze manier wel zien trots te zijn op de agrarische sector”.

Drenthe wordt op de Boerinnen Kalender 2019 vertegenwoordigd door Annemiek Koekoek (Tynaarlo) en Natasja Schenning (Wijster). Helaas voor de dames kent De Boeren Kalender echter geen Drentse hunks. Waar op de vrouwelijke kalender dames uit de provincie Groningen ontbreken, zijn er op de mannelijke variant wel twee mannen te bewonderen.

Friesland wordt door Aurelia Miedema (Nes) Frederique Kleefstra (Oudeschoot) Janna de Boer (Stiens) en Nadieh Bruinsma uit Surhuisterveen vertegenwoordigd. Ook staat er een 38 jarige boer uit Jannum op de kalander.

Op 5 oktober aanstaande is manege ’t Ruiterkamp het decor voor het lanceringsfeest van de boeren- en boerinnenkalender. Tijdens deze feestelijke avond zullen de in totaal 29 kalendermodellen zich op het podium en de catwalk gaan begeven. Dat de vrouwen dit jaar voor het eerst vergezeld worden door stoere boeren is niet het enige verschil ten opzichte van voorgaande edities. Enkele boerinnen hebben in samenwerking met event manager en cultuur onderneemster Gina Maria namelijk ook zang- en dansacts voorbereid. “We willen op deze manier ook de talenten van onze agrarische modellen aan bod laten komen” vertelt Gina. Het evenement zal verder muzikaal omlijst worden door DJ’s die alle aanwezigen na afloop van de presentatie in beweging gaan proberen te krijgen.

De zogeheten release party zal om 20:00 uur van start gaan aan de Koekendijk 20 te Bathmen. Het evenement is openbaar toegankelijk en tickets zijn verkrijgbaar via www.boerendingen.nl.

Bron: © Boerinnenkalender

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt