Onbekenden in woning Gorredijk na afgeven sleutels bij valet parking bij Schiphol

GORREDIJK – Op  maandagavond omstreeks 23.00 uur kreeg de politie een bijzondere melding vanuit Gorredijk. Een bewoner van ‘t Leantsje zou op de woning van de buren passen terwijl deze op vakantie waren. Hij zag dat er licht brandde in de woning en ging op onderzoek uit.

Tot zijn verbazing deed er een man open die vertelde dat hij toestemming van de bewoners had om in de woning te verblijven omdat hij zelf geen huis heeft en daar ook ging slapen. Tevens stond er een vreemde auto op de oprit. Uit een telefoontje naar de buren die op vakantie waren kwam meteen naar voren dat dit niet het geval was waarop de politie werd gewaarschuwd.

Bij aankloppen deed dezelfde man open voor de agenten. In een gesprek bevestigde hij het verhaal. De bewoners welke op vakantie waren gegaan maakten gebruik van een bedrijf in de buurt van luchthaven Schiphol die zogenoemde Valet parking aanbied. De vakantiegangers hadden de autosleutels met daaraan de huissleutels afgegeven aan deze werknemer zodat deze de verdere zorg van het parkeren en dergelijke over kon nemen. Omdat alle gegevens bekend waren bij deze werknemer was hij naar hun huis gereden en had daar, samen met zijn vriendin, intrek genomen van het huis van de vakantiegangers. De verdachten maakten al volledig gebruik van alle voorzieningen in de woning.

Nadat het duidelijk was dat dit alles zonder toestemming van de eigenaren van de woning was, zijn zowel de man als zijn vriendin aangehouden en ingesloten voor verhoor en onderzoek. In de woning zijn drugs aangetroffen die van de verdachten zijn.

De auto die voor de woning stond is ook in beslag genomen. Het lijkt er op dat deze ook zonder toestemming door de man is meegenomen. Tevens was de man in het bezit van nog meer autosleutels waar de politie verder onderzoek naar doet. Mogelijk heeft de man van meer woningen gebruik gemaakt terwijl de eigenaren op vakantie waren.

De aangehouden verdachten betreffen een 32 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 30 jarige vrouw uit de Filipijnen. Deze vrouw is vermoedelijk illegaal in Nederland.

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt