’s-Werelds beste allround wielrenners bij 43e Superprestige Veldrit Gieten.

GIETEN – Op zondag 14 oktober wordt op het fraaie parkoers aan de Nijslootsweg in Gieten de 43e editie van de internationale Superprestige veldrit van Gieten georganiseerd.

Met de 43 edities is Gieten inmiddels de oudste internationale veldrit van Nederland en heeft de organisatie landelijke en internationale erkenning verworven. Alle wereldtoppers in het veldrijden zijn weer van de partij waar onder de alleskunners Mathieu van der Poel en Wout van Aert maar ook Marianne Vos en de renner in vorm: Toon Aerts.

Tijdens het evenement worden er een vijftal wedstrijden gereden,

  • Nieuwelingen
  • Nieuwelingen meisjes
  • junioren,
  • Elite vrouwen
  • Elite mannen/ beloften U23.

Om 10.30 uur wordt het eerste startschot gegeven voor de nieuwelingen en de elite-mannen sluiten de dag af met een start om 15.00 uur. Het publiek kan dus de gehele dag genieten rond de zandafgraving, deels van de boeiende wedstrijden maar ook zeker van het fraaie overzichtelijke parkoers met de mooie natuurschoon. Topsport op een unieke locatie.

De organisatie is ook de komende jaren verzekerd van een Superprestige ronde in Gieten er werd namelijk een nieuw contract voor de komende 4 jaar afgesloten.

Door de deelname aan het Superprestige klassement verwerf je vele voordelen. Je bent verzekerd van een enorm sterk deelnemersveld, krijg je  veel publiciteit in binnen- en buitenland, trek je veel publiek en worden de wedstrijden live op tv uitgezonden in zowel België als Nederland.

Drie regerende wereldkampioenen veldrijden komen aan de start: Wout van Aert, Eli Iserbyt en Sanne Cant.  Weinig organisaties kunnen zich profileren met drie wereldkampioenen en de vele nationale kampioenen, maar in Gieten is het dus wederom gelukt.  De wedstrijd in Gieten is ook de eerste grote categorie 1 confrontatie in Europa van alle toppers. Eind september waren er twee wereldbekerwedstrijden in Amerika, waarna het gehele circus zich dus verplaatst naar Gieten.

De grootste aandacht zal natuurlijk uitgaan naar de elite-mannen. De afgelopen twee jaren was het telkens een felle strijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert en direct gevolgd door Laurens Sweeck, Lars van der Haar en Toon Aerts (winnaar 1e  en 2e Amerikaanse wereldbekerwedstijd in Waterloo en Iowa). Zij zullen alle vijf weer aanwezig zijn.

Dit jaar zijn de wedstrijden van de elite-mannen en de beloften U23 samengevoegd, zodat er een breder deelnemersveld ontstaat. Het wordt nu ook een confrontatie tussen de gevestigde orde en de aanstormende U23-talenten waar onder de Italiaanse belofte kampioen Jakob Dorigoni, de Franse kampioen Joshua Dubau, de Zwitserse kampioen Loris Rouillier, de Engelse kampioen Thomas Pidcock en de Nederlanders Jens Dekker, Tijmen Arensman en Maik van der Heijden.

Het beloofd weer een groot spektakel en dus een echte battle te worden, nu met wellicht meer kanshebbers.

De internationale vrouwen-elite wedstrijd gaat om 13.40 uur van start. Wereldkampioene Sanne Cant uit België zal hier als grote favoriet van start gaan, maar zal geduchte tegenstand ondervinden van o.a. Annemarie Worst en de winnares van 2017 Maud Kaptheijns. Daarnaast valt veel te verwachten van de sympathieke Sophie de Boer, de Britse toprenster Nikki Brammeijer, de Amerikaanse Elle Anderson,  de Belgische  rensters Laura Verdonschot en Ellen van Loy en de Italiaanse toppers Eva Lechner en  Alice Maria Arzuffi.

Voor het pas begonnen seizoen 2019/2019 heeft Marianne Vos aangekondigd haar veldritfiets weer vaker te gebruiken en ze heeft hierdoor bijv. het WK op de weg laten schieten. Natuurlijk zal Marianne in Gieten dan ook niet ontbreken en behoort dan ook gelijk weer bij de favorieten, zeker nu ze de eerste wereldbekerwedstrijd in Waterloo/Amerika naar hand wist te zetten en onbedreigd 1e werd en bij de 2wereldbekerwedstrijd in Iowa een fraaie derde plaats wist te veroveren.

Voor de sportliefhebber is er voldoende aanleiding om op zondag 14 oktober naar het Drentse Gieten af te reizen. Topsport, spanning en sensatie zullen de nodige ingrediënten zijn op het parkoers rond de zandafgraving aan de Nijslootsweg. Een dergelijk sterk deelnemersveld bij het veldrijden in Nederland uniek en komt naast Gieten enkel voor bij de  wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. De Stichting Wieler Promotion Oostermoer met haar ca. 200 vrijwilligers zal  weer voor de organisatie van dit grote internationale gebeuren zorgen.

Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid nabij het parkoers en shuttlebusjes brengen de bezoekers ook nog eens gratis tot dicht bij het parkoers. Voor nadere informatie en kaarten kunt u op de website van de organisatie terecht: www.cyclocrossgieten.nl

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt