Hulpdiensten ingezet na afgaan rookmelder in flatgebouw

Assen- Zaterdagmiddag werd de brandweer van Assen-Oost gealarmeerd voor een rookmelder welke afging in een flatgebouw aan de Herman Broodstraat in Assen.

Omwonenden hadden de brandweer gealarmeerd nadat men de rookmelder had gehoord en er geen reactie kwam uit de woning. De brandweer heeft na aankomst besloten om de woning te gaan betreden. Dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan. De brandweer heeft uiteindelijk een gat in de deur moeten zagen om de woning binnen te kunnen komen.

Omdat niet duidelijk was of er nog iemand in de woning was werd ook de politie en ambulance gealarmeerd. Het Mobiel Medisch Team vloog eveneens richting Assen maar kon voortijdig afgemeld worden. Het ambulancepersoneel verzocht de op de hulpdiensten afgekomen kinderen om naar huis te gaan om hen een eventuele traumatische ervaring te besparen mocht er wel een slachtoffer in de woning zijn.

In de woning stond een pannetje op het vuur welke dusdanig veel rook had geproduceerd dat de rookmelder afging. Of er binnen meer schade is ontstaan is niet bekend. De bewoner is voor vertrek waarschijnlijk het pannetje vergeten.

In de woning zal een nieuwe deur geplaatst moeten worden.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt