Mathieu van der Poel wint met grote overmacht de Superprestige in Gieten

GIETEN – Mathieu van der Poel heeft zondag 14 oktober de 43e editie van de Superprestige in Gieten op zijn naam gezet. Voor de wedstrijd was het nog onduidelijk of Van Der Poel kon starten i.v.m een enkel blessure. De wielrenner kwam gisteren namelijk nog ten val in de 1e ronde van een koers in Lokeren, maar won met grote overmacht de wedstrijd in Gieten.

Samen met Wout van Aert reden ze direct in de eerste ronde al weg van de rest van de concurrentie. Na een foutje van de Belg trok Mathieu van der Poel een gaatje. Zijn voorsprong werd gedurende de wedstrijd alleen maar groter. Wout van Aert werd nog wel tweede, de derde plaatse was voor Toon Aerts.

Elite vrouwen:

Bij de elite vrouwen ging de strijd tussen Annemarie Worst, Marianne Vos. Nadat Marianne in de eerste paar rondes de leiding nam werd ze ongeveer halverwege de race in gehaald door Annemarie Worst uit Nunspeet. Deze plek gaf ze niet meer af. De derde plaats was voor de Italiaanse Alica Marie Arzuffi. Wereldkampioen de Belgische Sanne Cant kwam er in Gieten niet aan te pas. Fleur Nagengast uit Beilen eindigde keurig bij de eerste tien, maar was de snelste in de categorie onder de 23 jaar.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt