Brandweer Drenthe komt op kraamvisite

DRENTHE – Onder het motto ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ bezoekt de brandweer op 27 oktober ouders van baby’s die de afgelopen maand geboren zijn in Assen, Hoogeveen en Emmen. De baby krijgt een speciale brandweerknuffel, Smokey genaamd. Daarnaast hangt de brandweer ook gratis een rookmelder op en krijgen de ouders tips om de (brand)veiligheid in huis voor hun kind en henzelf te vergroten.

Uitreiken eerste knuffel
Zaterdag 27 oktober om 11 uur brengt de brandweer samen met burgemeester Eric van Oosterhout het eerste bezoek aan een jong gezin in de wijk Angelslo. Dit bezoek is de aftrap voor de campagne van de brandweer in Drenthe om het brandveiligheidsbewustzijn van ‘jonge’ ouders te vergroten. Aansluitend worden de andere kraamvisites afgelegd in Emmen, Assen en Hoogeveen.

Maak van je roze wolk geen rookwolk
Het motto van de jaarlijks in oktober georganiseerde brandpreventieweken is dit jaar ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’. De komst van een kind geeft de ouders een nieuwe rol. Te midden van beschuit met muisjes en korte nachten is brandveiligheid vaak niet het eerste waar aan gedacht wordt. In heel Nederland worden daarom in de maand oktober door de brandweeracties georganiseerd voor ‘jonge’ ouders.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt