Grote brand bij Autobedrijf aan de Industrieweg in Assen

ASSEN- In de nacht van maandag op dinsdag werd de brandweer van Assen-Oost gealarmeerd voor een bedrijfsbrand aan de Industrieweg in Assen. Een passant had rook waargenomen en enkele knallen gehoord uit het bedrijfspand en hierop de brandweer gebeld. Kort na de eerste alarmering werd er opgeschaald naar middelbrand en werd ook de brandweer van Assen West gealarmeerd.

Uiteindelijk schaalde de brandweer op naar grote brand en werd er ondersteuning geboden door de omliggende korpsen van Rolde, Gieten, Smilde, Vries, Groningen en Eelde. Daarnaast waren er ondersteunende eenheden welke ook ter plaatse kwamen.

De brand bleek te woeden in een autobedrijf gespecialiseerd in Amerikaanse voertuigen. De brandweer besloot een “afwachtende” aanpak welke succesvol bleek. De brand kon zich niet ontwikkelen en smoorde na verloop van tijd. Van buitenaf was er hierdoor enkel wat rook waar te nemen. Wel trof de brandweer voorbereidingen voor het geval de brand zich wel wist te ontwikkelen. De beide hoogwerkers werden opgesteld en ook het Grootwater transport werd vanaf Het Kanaal uitgelegd. Uiteindelijk konden de brandweermensen het pand betreden op zoek naar de oorzaak van de brand.

Wat de oorzaak is van de brand is niet bekend.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt