Nederland in de race voor een formule 1 grandprix

NEDERLAND – Nederland is door de Formule 1 organisator Formula One Management Limited op de voorlopige racekalender van 2020 geplaatst. Volgens de berichtgevingen zal de race plaatsvinden in mei, eerder werd de Vietnam al toegevoegd aan de kalender.

Mocht er een formule 1 race worden gehouden in Nederland dan gaat de voorkeur eerst naar het Circuit Zandvoort. In tegenstelling tot het TT circuit in Assen waar slechts enkele aanpassingen moeten worden gedaan en volgens ingewijde de financiering al gedekt is zonder gebruik van belastinggeld. Moet het circuit van Zandvoort nog voldoen aan de strenge noodzakelijke eisen van de internationale autosportfederatie. Ook de infrastructuur rondom het circuit is een knelpunt.

In 1985 werd voor het laatste een formule 1 race gehouden, dit was toen op het Circuit van Zandvoort. De keuze voor Zandvoort komt voort vanwege de historie en de nabijheid van Amsterdam/Schiphol en hotels gelegenheden in de omgeving.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt