FC Emmen pakt in blessuretijd een punt tegen PSV

EMMEN – Zondagmiddag moest de koploper PSV op bezoek bij FC Emmen in de Oude Meerdijk. De eerste wedstrijd begon om 14.30 uur in een bomvolle stadion.

In de eerste helft had PSV vooral de bal en hoopte Emmen op een gunstige uitbraak. In de eerste kwartier scoorde Luuk de Jong de 0-1 binnen na een voorzet van Dumfries. PSV hield het beste van het spel en Emmen kwam niet tot grote kansen. In de tweede helft werd door de Video Assistent Referee twee goals van de Eindhovenaren onder de loep genomen en vervolgens afgekeurd. Maar de 0-2 kwam er uit eindelijk toch door schot van Angelino. De wedstrijd leek gespeeld tot dat Nicklas Pedersen in de 78e minuut in het veld kwam voor De Leeuw. Binnen twee minuten scoorde hij de aansluitingstreffer.

Pedersen bleek de ideale pinch hitter te zijn. In blessuretijd kopte hij de gelijkmaker binnen, waardoor hij een punt binnen haalde tegen de koploper. Eerder dit seizoen wist PSV op de zelfde manier meerdere wedstrijden op het laatste moment te beslissen.

PSV kon door het puntenverlies de kop positie verliezen, als Ajax op zijn beurt wist te winnen van Sc Heerenveen. Echter eindigde de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena in een 4-4 gelijkspel. De Amsterdammers gaven hun voorsprong mede door slecht voetbal van tweede keeper Lamprou en verdediger Singraven gemakkelijk uit handen. Tadic miste in de wedstrijd een penalty waardoor er op het scorebord een 3-1 voorsprong bleef staan. Na rust kwamen de Friezen vroeg in de wedstrijd gelijk. Na de goal van Huntelaar leek Ajax de winst alsnog binnen te halen, maar net als de Eindhovenaren kregen de Amsterdammers ook in blessuretijd een tegendoelpunt te verwerken.

Foto’s: © Compact Media / Van Oost Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt