Brand onder het dak van een woonboerderij aan de Eemster in Dwingeloo

DWINGELOO – Zaterdagmiddag even voor half 4 werd er een woningbrand gemeld aan de Eemster in Dwingeloo. Bij aankomst van de brandweer bleek de brand zich te bevinden onder het dak aan de achterzijde van de woonboerderij. Onder het dak bevond zich tevens een houtopslag.

Het koste de brandweer enige moeite om bij de brand te komen. Er werd opgeschaald naar middelbrand waardoor er naast het korps van Dwingeloo ook de brandweerkorpsen van Beilen, Smilde en Hoogeveen werden gealarmeerd.

Naast het verwijderen van de dakpannen werd er met behulp van een kettingzaag ook een gedeelte van het dak verwijderd. Hierdoor konden de brandweerlieden het vuur volledig doven. Er raakte bij de brand niemand gewond. De woning heeft behoorlijke schade opgelopen. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan bij de afhandeling van de schade.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt