42 jarige man uit Groningen aangehouden voor wapen bezit

ASSEN – Een 42 jarige man uit Groningen, die afgelopen nacht werd aangehouden in Assen ter zake vuurwapen bezit moet zich voor de rechter gaan verantwoorden. Tevens zal er een hulpverleningstraject voor de man opgestart worden, omdat er signalen zijn die dit vragen. Het vuurwapen bleek na onderzoek niet echt te zijn, maar ook niet van echt te onderscheiden.

De man had bij een eetgelegenheid aan het Hof van Parijs in Assen een vuurwapen gelijkend voorwerp getoond. Mede door goed optreden en op aanwijzen van, in dit geval, een aspirant politieagent in vrije tijd, kon de man in de IJsselstraat in Assen worden aangehouden door andere politieagenten middels een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV).

Dit is een procedure waarbij de politie de verdachte onder schot middels een bepaald aantal handelingen uit het voertuig verzoekt te komen. Er raakte niemand gewond. Het (nep) vuurwapen zal worden vernietigd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De 42 jarige man uit #Groningen , die afgelopen nacht werd aangehouden in Assen ter zake #vuurwapen bezit moet zich voor de #rechter gaan verantwoorden. Tevens zal er een #hulpverleningstraject voor de man opgestart worden, omdat er signalen zijn die dit vragen. Het vuurwapen bleek na onderzoek niet echt te zijn, maar ook niet van echt te onderscheiden. De man had bij een eetgelegenheid aan het Hof van Parijs in Assen een vuurwapen gelijkend voorwerp getoond. Mede door goed optreden en op aanwijzen van, in dit geval, een #aspirant politieagent in vrije tijd, kon de man in de IJsselstraat in Assen worden aangehouden door andere politieagenten middels een #BTGV. Dit is een procedure waarbij wij een vuurwapen gevaarlijke #verdachte aanhouden onder dreiging van onze vuurwapens. De man kon zonder letsel worden #aangehouden en de politieagenten konden einde dienst weer #gezond en wel naar hun #partner en/of #gezin. Het (nep) vuurwapen zal worden #vernietigd. Bent u getuige geweest van dit incident en bent u hier van geschrokken of u wil uw verhaal kwijt? Bel dan met 0900-8844. Dan kunnen wij u een luisterend oor bieden of u doorverwijzen naar #slachtofferhulp.^SY #instacop #politienoorddrenthe #polNN #waakzaamendienstbaar #eenstapnaarvorenwaaranderenweglopen #vriendelijkwaarhetkan #strengwaarhetmoet.

Een bericht gedeeld door Politie Noord-Drenthe (@politie_noord_drenthe) op

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt