Komende editie TT Festival telt drie dagen feest.

ASSEN – De organisatie van het TT Festival laat weten dat de komende editie van het TT Festival uit drie avonden zal bestaan, hiertoe is besloten na evaluatie van de afgelopen drie jaar.

Dit betekent dat er in het centrum van Assen woensdagavond geen podia is met live muziek. Wel wordt het programma op de andere avonden uitgebreid en wil de organisatie ook de zaterdagmiddag aantrekkelijker maken.

Het festival begint op donderdag 27 juni en duurt t/m zaterdagavond 29 juni 2019 en is dit jaar nog in handen van de Gemeente Assen. De stichting welke binnenkort wordt opgericht gaat zich in de toekomst niet alleen richten op de festiviteiten in de binnenstad van Assen, maar zal ook andere activiteiten rondom de TT organiseren. Het is daarom niet op voorhand definitief dat het Festival van 2020 ook drie festivalavonden kent.

Een mooie bijkomstigheid voor de organisatie is dat de Provincie Drenthe in plaats van de 85.000 euro, welke in eerdere editie’s werd geïnvesteerd nu verhoogd is naar 125.000 euro.

De provincie Drenthe wil door de kapitaal injectie de economische en maatschappelijke waarde van het Festival verhogen. Het Festival wordt jaarlijks door zo’n 170.000 bezoekers uit binnen en buitenland bezocht. De gemeente Assen zal mogelijk het zelfde bedrag beschikbaar stellen.


Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt