WK sprint in het Thialf in Heerenveen

HEERENVEEN – In het Thialf in Heerenveen wordt dit weekend geschaatst voor de wereldtitel sprint. Zowel de dames al de heren kwamen in actie op de 500 en 1000 meter.

Tijdens de 500 voor de dames kwamen de Nederlanders er niet aan te pas. De beste Nederlandse was Sanneke de Neeling zij eindigde met een persoonlijk record in een tijd van 38.90 op een tiende plaatse. De Japanse Nao Kodaira won de 500 meter.

Bij de heren lagen de verschillen erg dicht bij elkaar. Nadat alle Nederlanders in actie waren geweest kleurde het podium virtueel geheel oranje (Verbij 34.72, Otterspeer 34.92, Nuis 34.98). Echter verpestte de Japanner Tatsuya Shinhama het feestje. Hij finishte in een tijd van 34.66 voor Kai Verbij. De Noor Lorentzen werd derde.

Op de tweede afstand, de 1000 meter konden de Nederlandse dames helaas ook niet imponeren. Sanneke de Neering werd vijfde en staat mede daardoor wel verrassend op de zevende plek in het algemeen klassement. De 1000 meter voor vrouwen werd gewonnen door de Amerikaanse Brittany Bowe.

Kjeld Nuis welke op de 500 meter nog negende werd, schaatste als enige van het deelnemersveld onder de 1 minuut 8. De Rus Kuliznikov neemt momenteel de leiding in het algemeen klassement voor de mannen. Door een goede 1000 meter staat de Emmenaar momenteel derde.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsinfriesland.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt