Brand bij kantorenpand van Defensie aan de Witterstraat in Assen

ASSEN – Zaterdag 16 maart werden er in Assen de provinciale brandweer wedstrijden in de hoofdklasse gehouden. Gedurende de dag streden 6 brandweerkorpsen uit de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland, om een plek bij de eerste twee.

De brandweer wedstrijden werden georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in samenwerking met brandweer Assen. De twee beste korpsen gaan door naar de 1e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden op 11 mei in Nijkerk.

SCENARIO:

Bij het kantorencomplex van Defensie aan de Witterstraat in Assen is bij installatie werkzaamheden brand ontstaan. Twee medewerkers van een installatiebedrijf waren in het pand bezig met het elektriciteit. Hierbij is brand ontstaan.

De brandweerkorpsen moesten assistentie verlenen aan het korps van Assen-West. Deze waren drukdoende bezig de brand van een aggregaat op een aanhanger te blussen, het vuur was overgeslagen naar het pand waar de financiële afdeling en de werving en selectie van de Landmacht is gevestigd.

De brandweerkorpsen moesten binnen op zoek naar de vuurhaard deze zou in de kelder van het pand zijn, welke tevens ondergronds was verbonden met een pand ernaast. Ook moest er een slachtoffer worden gered

PLAATSBRANDWEERKORPS
1e PrijsBrandweer
2e PrijsBrandweer
3e PrijsBrandweer
VierdeBrandweer
VijfdeBrandweer
ZesdeBrandweer
Prijsuitreiking door burgemeester Marco Out

Foto’s © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt