Brandweer Giethoorn gealarmeerd voor veenbrand

Giethoorn – Bij de verbranding van rietafval in het gebied De Wieden in Giethoorn kwam donderdagmorgen veel rook vrij, dusdanig veel dat een passant alarm sloeg bij de brandweer. Hierop werd de brandweer van Giethoorn gealarmeerd voor een veenbrand in Wanneperveen. Bij aankomst bleek dat de brandlocatie onbereikbaar was voor een blusvoertuig, met behulp van de boot en een quad kon ter plaatse worden gekeken of de brand geblust moest worden, Mede omdat de rook deels langs Giethoorn trok. Momenteel wordt er op meerdere plekken rietafval verbrand. Het is niet bekend of er daadwerkelijk is ingegrepen bij de brand.

Foto’s © Compact Media / Nieuws 112

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt