Zangeres Maan en artiest Kraantje Pappie zijn ambassadeurs van de vrijheid voor de Noordelijke provincies.

NOORD-NEDERLAND – Maan en kraantje Pappie zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2019. Op 5 mei zijn ze dankzij de inzet van helikopters van Defensie te zien op de negen Bevrijdingsfestivals. Samen met ruim een miljoen bezoekers op de festivals vieren de ambassadeurs de vrijheid.

MAAN benadrukt “Ik ben een van de laatste generaties die nog mensen uit de Tweede Wereldoorlog in levenden lijve hebben meegemaakt. Ik heb nog opa’s en oma’s die mij verhalen vertelden en die ik weer door kan geven aan een nieuwe generatie.”

Ook Kraantje Pappies grootouders hebben de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Zijn Rotterdamse opa vertelde hem over de Hongerwinter. “Hij ondernam voedseltochten voor zijn gezin met andere mannen uit de straat naar boeren ver buiten de stad.”

Het is belangrijk om de oorlog te herdenken, maar ook de vrijheid door te geven en te vieren. Maan treed op 5 mei op in Zwolle en Assen. Kraantje Pappie welke vorig jaar op het podium stond van Zwolle, treed dit jaar op in Groningen en Leeuwarden.


Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt