Brandweer Assen-Oost wint vaardigheidstoets 112 in Smilde

SMILDE – Op zaterdag 13 April werd er in Smilde de provinciale brandweerwedstrijden in de klasse 112 gehouden. Gedurende de dag streden 10 brandweerkorpsen uit de provincie Drenthe om een plek bij de eerste drie.

De brandweer wedstrijden worden georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in samenwerking met brandweer Smilde. De drie beste korpsen gaan door naar de 1e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden op 18 mei in Drachten.

Scenario:

De brandweerkorpsen werden zaterdag gealarmeerd voor een verkeersongeval aan de Koningin Wilhelminalaan in Smilde. De aanrijding was ter hoogte van de school.

Een bestuurster had op de straat een viertal personen aangereden ze botste vervolgens tegen een aanhanger met steiger materiaal, waarbij ze door een stang werd gespietst. Ze kwam vervolgens met de auto tegen een boom tot stilstand.

Bij een kraam voor de school was op het zelfde moment de vlam in de pan geslagen en een persoon vloog hierbij in brand. Met zijn handen nog in brand sprong hij in paniek in een nabij gelegen sloot.

Aan de brandweerkorpsen de taak om de brand te doven. Het slachtoffer uit het water te halen, De beknelde automobilist te bevrijden en de gewonde personen te behandelen met hulp van het korps Smilde

PLAATSBRANDWEERKORPS
1e PlaatsBrandweer Assen-Oost
2e PlaatsBrandweer Norg
3e PlaatsBrandweer Beilen
VierdeBrandweer Assen-West
VijfdeBrandweer Zuidlaren
ZesdeBrandweer Westerbork
ZevendeBrandweer Dwingeloo
AchtsteBrandweer Roden
NegendeBrandweer Vries
TiendeBrandweer Peize

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt