Verhoogde natuurbrandrisico zorgt dat paasvuren worden verboden.

NOORD-NEDERLAND – In grote delen van het land is wegens de aanhoudende droogte extra alertheid (fase 2) op natuurbrandgevaar.

Bij een brandmelding zal de brandweer met meer materieel uitrukken, dit om voldoende mankracht voorhanden te hebben om uitbreiding zoveel mogelijk te beperken. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind.

Als gevolg van de verhoogde natuurbrand risico zijn maandag en gisteren al paasvuren in de provincies Overijssel en Gelderland verboden.

DRENTHE: In de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo zijn paasvuren verboden. In de gemeente Borger – Odoorn zijn vier van de elf paasvuren afgelast. In de overige gemeente zijn geen paasvuren of wordt later deze week een besluit genomen. De veiligheidsregio Drenthe adviseert om geen paasvuren aan te steken op korte afstand van bos en natuurgebieden en van gebouwen met rietgedekte kappen.

FRIESLAND: De paasvuren in de gemeente West en Ooststellingwerf gaan vooralsnog door.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt