Brandweer Appelscha neemt de specialistische taak van meetploeg over

OOSTSTELLINGWERF – Het korps van Appelscha heeft letterlijk de meetapparatuur overgenomen van hun collega’s uit Oosterwolde.

De overdracht vond plaats bij de sluis aan de Verlaat, de grens van het verzorgingsgebied tussen Appelscha en Oosterwolde. De koffer met meetapparatuur werd door bevelvoerder Gerhard Blomsma overhandigd aan ploegchef Remon de Boer van Appelscha

In het dekkingsplan van de brandweer is een nieuwe taak verdeling gemaakt van de specialistische taken. Om dit te bewerkstelligen kreeg het korps van Appelscha onlangs een personeelsvoertuig ter beschikking, welke ook ingezet kan worden voor de huidige meetploeg.

Friesland heeft de beschikking over 10 meetploegen elk met minstens 2 verkenners gevaarlijke stoffen, die bijvoorbeeld bij brand of incidenten met gevaarlijke stoffen ingezet kunnen worden. Bij het korps van Appelscha zijn inmiddels 7 personen opgeleid als verkenner gevaarlijke stoffen.

Het korps van Oosterwolde heeft momenteel al een hulpverleningsvoertuig tot hun beschikking, maar ontvangen in de toekomst een met kraan.

Foto’s © klaas de Groot Compact Media / Regio Appelscha

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt