Zandvoort viert de overwinning, drie jaar Formule 1 in Zandvoort

NEDERLAND – De komst van de Formule 1 naar Nederland is een feit, Het nieuws werd vanochtend tijdens een persconferentie bekend gemaakt.

Het circuit Zandvoort en het TT Circuit in Assen waren beiden in de race om een plekje op de racekalender. De Formula One Management heeft uiteindelijk gekozen voor het circuit in de duinen.

In mei 2020 zal de eerste Formule 1 race sinds 1985 plaatsvinden. Het circuit Zandvoort heeft een contract voor drie jaar afgesloten of er in een contract een optie tot verlenging is beklonken is niet bekend. Chase Carey van Liberty Media gaf aan te willen gaan voor een langdurige samenwerking.

De definitieve datum van de Dutch Grand Prix wordt later bekend gemaakt. Voordat er daadwerkelijk op het circuit geracet kan worden, moet er op het circuit zelf als daarbuiten behoorlijk wat worden gebouwd, verbouwt en aangelegd.

De kosten voor o.a. het bouwen van hospitality gebouwen, aanpassen van de pitsboxen en het veranderen van het circuit worden geschat tussen de 5 en 10 miljoen euro.

Zandvoort gaat uit van 200.000 raceliefhebbers die verdeeld over drie dagen de Dutch Grand Prix willen komen bezoeken. De burgemeester van de gemeente Zandvoort wil een 5 daagse feest van maken.

Om alles in goede banen te leiden worden wegen rondom het circuit aangepast. De spoorverbinding naar Zandvoort is momenteel niet ingericht om op het traject meerdere treinen te laten rijden, of dit op korte termijn kan en zal worden aangepast is niet bekend.

Zandvoort wil in samenwerking met sponsoren de groenste Formule 1 Grand Prix van de wereld worden. Zo wordt het fietsen naar het circuit zoveel mogelijk gepromoot.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt