Heidebrand in Zeegse snel onder controle

Zeegse- Donderdagmiddag omstreeks 12.45 uur werd er een Heidebrand gemeld aan de Schipborgseweg in Zeegse. De meldkamer van de brandweer alarmeerde hierop de brandweer van Vries evenals de waterwagens uit Zuidlaren en Assen. Enkele minuten later werd ook de tankautospuit uit Zuidlaren gealarmeerd voor de brand.

De brand bleek te woeden nabij een vennetje in de Zeegser Duinen. De brandweer van Vries wist met hun voertuig de brandhaard te bereiken en wist de vlammen onder controle te krijgen. Nadat ook de brandweer van Zuidlaren ter plaatse was gekomen kon men zich concentreren op een watervoorziening en het nablussen.

Met een pomp werd water uit het vennetje gepompt om zodoende voldoende water te hebben. De gealarmeerde waterwagens keerden terug naar de kazerne.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt