Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) van 19 t/m 21 juli op TT Circuit in Assen

ASSEN – Voor het eerst in de geschiedenis komt de populaire raceklasse Deutsche Tourenwagen Masters beter bekend als de DTM naar het TT Circuit in Assen. Na vele jaren racen in de duinen van Circuitpark Zandvoort komen de teams in het weekend van 19 t/m 21 juli naar het circuit in de Drentse hoofdstad.

Aan de DTM doet ook de Nederlander Robin Frijns mee hij rijdt bij het fabrieksteam van Audi en werd tijdens de eerste race van het seizoen in Hockenheim (D) derde.

De snelle auto’s zijn uitgerust met 620 PK turbomotoren en blazen met zo’n 250 a 300 kilometer per uur over het circuit. Het kampioenschap is een onderlinge strijd van de grotere Duitse automerken en wordt gezien als de Formule 1 van de toerwagens.

De organisatie in handen van LDP international maakt kort voor het evenement het gedetailleerde tijdschema bekend. Zo worden er ook pitwalk en handtekening sessies georganiseerd.

Programma Deutsche Tourenwagen Masters 2019 TT Circuit Assen
VrijdagVrije training DTM
Trainingen en kwalificaties supportklassen
ZaterdagVrije training, kwalificatie en race DTM 
Races supportklassen
Pitwalk
ZondagVrij training, kwalificatie en race DTM
Races supportklassen
Pitwalk

Naast de DTM zijn er gedurende het weekend meerdere races te aanschouwen. De 24 jarige Nederlandse Beitske Visser komt uit in de nieuwe gecreëerde w series, de allereerste formuleklasse speciaal voor vrouwelijk talenten. Daarnaast word de Porsche GT3 Cup Benelux en de Lotus Cup verreden.

Er zijn geruchten dat motorcoureur Valentino Rossi (The Doctor) als gastrijder naar Nederland komt om mee te rijden in de DTM te Assen.

Kijk voor meer informatie en de verkoop van tickets op de officiële website van de DTM

Jetzt geht’s los!

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt